zonnepanelen-slide-1
Veel gestelde vragen tekst

Veel gestelde vragen

A. Wanneer leveren mijn zonnepanelen stroom?
De hoogste opbrengst is er als de zon volop schijnt. Maar ook als het bewolkt is leveren de panelen stroom. Daarom zijn zonnepanelen een zinvolle investering. Wij gebruiken de zogenaamde "dunne film panelen", een nieuwe ontwikkeling waarbij zelfs bij minder zonlicht en een deel van het paneel in de schaduw toch een prima rendement te behalen is.

B. Wat gebeurt er met de stroom van mijn zonnepanelen? 
De stroom die de zonnepanelen opwekken, wordt gebruikt in uw eigen woning voor de apparaten die u aan hebt staan. Verbruikt u minder dan de zonnepanelen opwekken dan gaat de stroom naar het openbare net en draait uw meter terug of wordt dat geregistrerd door de slimme elektronische kwh-meter . Als u meer stroom nodig hebt dan de panelen leveren, dan levert de energiemaatschappij de rest van het elektriciteitsnet.

C. Dus als de netspanning er af is van het energiebedrijf, heb ik nog gewoon stroom uit mijn zonnepanelen?
Nee. Dan zijn de panelen ook uitgeschakeld. Veronderstel dat u de stroom uitgeschakeld heeft in de meterkast en de panelen leveren wel stroom dan kan er een gevaarlijke onveilige situatie ontstaan.

D. Wat moet ik doen aan het onderhoud van de panelen?
Zonnepanelen hoeft u vrijwel niet te onderhouden. Het is wel verstandig om één keer per jaar de panelen te (laten) reinigen.

E. Hoe zit het met de financiering voor de aanschaf van de zonnepanelen?
Er zijn via de Gemeente of Provincie goedkope leningen af te sluiten. De rente kosten zijn lager dan de opbrengsten dus u kunt al verdienen met geleend geld. Ook kan de BTW terug gevraagd worden bij de Belastingdienst, het terugvragen van de BTW kunnen wij voor u regelen.

F. Moet ik voor een zonnepaneelsysteem een extra verzekering afsluiten?
Zonnepanelen vallen meestal onder de inboedelverzekering. Daarom hoeft u geen aparte verzekering af te sluiten. We adviseren u aan uw verzekeraar te informeren dat u zonnepanelen heeft geplaatst.

G. Hoe zit het met de garantie, is het systeem wel weerbestendig?
Ja. De panelen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden: sneeuw, storm, vorst en hagel.

Zonnepanelen Kampen logo
Zonnepanelen Kampen

Onze diensten

subsidie

Subsidie Zonnepanelen

Lees meer over Subsidie Zonnepanelen

Op dit moment zijn er geen subsidie mogelijkheden voor particulieren. Wel kunt u gebruik maken van goedkope leningen via de Gemeente of Provincie. Op dit moment is er een BTW regeling voor particulieren.

Bekijken
Zonnepanelen Kampen
nieuws

Nieuws

Lees meer over Nieuws

Zonnepanelen zijn een zeer gunstige investering en bovendien levert u een goede bijdrage aan een groener klimaat.

Bekijken
Zonnepanelen Kampen
elektrotechniek

Elektrotechniek

Lees meer over Elektrotechniek

Als specialist op het gebied van verlichting en elektrische installaties van tankstations heeft ons bedrijf een nieuwe LED-armatuur ontwikkeld dat uniek is en bijzonder geschikt als luifel armatuur

Bekijken
Zonnepanelen Kampen
inbraakbeveiliging

Beveiliging

Lees meer over Beveiliging

Het ontwerpen, aanbrengen en onderhouden van beveiligingssystemen volgens strenge normen is ook onderdeel van de eisen waaraan een beveiligingsbedrijf dient te voldoen.

Bekijken
Zonnepanelen Kampen
waarom-zonnepanelen

Bedrijfsinformatie

Lees meer over Bedrijfsinformatie

Deze website is een informatie- en verkoopsite van zonnepanelen. Alle aanvragen, offertes en het uitvoeren van de werkzaamheden zullen door VAN DER WEERD Elektrotechniek worden behandeld en gerealiseerd.

Bekijken
Zonnepanelen Kampen
hoe-werkt-het

Hoe werken zonnepanelen?

Lees meer over Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit.Omdat zonnepanelen ook werken als de zon niet schijnt, zijn deze prima te gebruiken voor het dagelijks opwekken van energie. Een zeer rendabele investering!

Bekijken
Zonnepanelen Kampen
waar-moet-ik-op-letten

Waar moet ik op letten?

Lees meer over Waar moet ik op letten?

Ga bij zonnepanelen kopen niet over één nacht ijs. Zonne-energie is een hele aantrekkelijke manier van geld besparen en het milieu besparen. Maar, staar u niet blind op het aantal watts dat u op kunt wekken.

Bekijken
Zonnepanelen Kampen
veel-gestelde-vragen

Veel gestelde vragen

Lees meer over Veel gestelde vragen

De stroom die de zonnepanelen opwekken, wordt gebruikt in uw eigen woning voor de apparaten die u aan hebt staan.

Bekijken
Zonnepanelen Kampen
referentie-projecten

Referentie projecten

Lees meer over Referentie projecten

Bekijk onze opgeleverde referentie projecten. Alle aanvragen, offertes en het uitvoeren van de werkzaamheden zullen door VAN DER WEERD Elektrotechniek worden behandeld en gerealiseerd.

Bekijken
Zonnepanelen Kampen

Copyright © ZonnepanelenKampen.nl - Alle rechten voorbehouden