zonnepanelen-slide-1
Veel gestelde vragen tekst

Veel gestelde vragen

A. Wanneer leveren mijn zonnepanelen stroom?
De hoogste opbrengst is er als de zon volop schijnt. Maar ook als het bewolkt is leveren de panelen stroom. Daarom zijn zonnepanelen een zinvolle investering. Wij gebruiken de zogenaamde "dunne film panelen", een nieuwe ontwikkeling waarbij zelfs bij minder zonlicht en een deel van het paneel in de schaduw toch een prima rendement te behalen is.

B. Wat gebeurt er met de stroom van mijn zonnepanelen? 
De stroom die de zonnepanelen opwekken, wordt gebruikt in uw eigen woning voor de apparaten die u aan hebt staan. Verbruikt u minder dan de zonnepanelen opwekken dan gaat de stroom naar het openbare net en draait uw meter terug of wordt dat geregistrerd door de slimme elektronische kwh-meter . Als u meer stroom nodig hebt dan de panelen leveren, dan levert de energiemaatschappij de rest van het elektriciteitsnet.

C. Dus als de netspanning er af is van het energiebedrijf, heb ik nog gewoon stroom uit mijn zonnepanelen?
Nee. Dan zijn de panelen ook uitgeschakeld. Veronderstel dat u de stroom uitgeschakeld heeft in de meterkast en de panelen leveren wel stroom dan kan er een gevaarlijke onveilige situatie ontstaan.

D. Wat moet ik doen aan het onderhoud van de panelen?
Zonnepanelen hoeft u vrijwel niet te onderhouden. Het is wel verstandig om één keer per jaar de panelen te (laten) reinigen.

E. Hoe zit het met de financiering voor de aanschaf van de zonnepanelen?
Er zijn via de Gemeente of Provincie goedkope leningen af te sluiten. De rente kosten zijn lager dan de opbrengsten dus u kunt al verdienen met geleend geld. Ook kan de BTW terug gevraagd worden bij de Belastingdienst, het terugvragen van de BTW kunnen wij voor u regelen.

F. Moet ik voor een zonnepaneelsysteem een extra verzekering afsluiten?
Zonnepanelen vallen meestal onder de inboedelverzekering. Daarom hoeft u geen aparte verzekering af te sluiten. We adviseren u aan uw verzekeraar te informeren dat u zonnepanelen heeft geplaatst.

G. Hoe zit het met de garantie, is het systeem wel weerbestendig?
Ja. De panelen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden: sneeuw, storm, vorst en hagel.

Zonnepanelen Kampen logo
Zonnepanelen Kampen

Onze diensten

Copyright © ZonnepanelenKampen.nl - Alle rechten voorbehouden